WC tlupt - Hoegaarden (B)


We vertrokken bij het kasteel van Meldert, een neogotisch kasteel met allure en van 1957 tot in de jaren 80 een internaat voor doorzetters met liefst een verborgen "roeping". (St Janscollege).

Vandaag werd het kasteelterrein bezet door natuurpunt en vele aanhangers. Wandelaars en sympathisanten die genoten van het zonnetje, de muziek een heerlijk rosdel-biertje ( een minder bekende brouwer uit Hoegaarden). Bekijk eens de Walk for Nature website.

De zonnige route liep glooiend over beschutte hol-wegen en meanderende beekjes. In de verte zag je één van de torens van Hoegaarden maar toen we die eindelijk passeerden werd het hoog tijd voor een biertje in het "kapittelhuis" met uitzicht op de kasteeltuinen. Daarna bleef er nog genoeg tijd over voor een "lekker ijs" voordat we over de heuvels terug bij het terras van het kasteel van Meldert waren.

Hier klonk ontspannende belgisch-ierse muziek van het orkestje van natuurpunt.be. Er waren lekkere broodjes en biologische drankjes en het kasteel was te bezichtigen.

Volgens de website van natuurpunt: Je kan het Rosdel-Schoorbroek op eigen houtje verkennen. Start- en eindpunt van alle wandeltrajecten is het toeristisch infopunt in de Tuinen van Hoegaarden, op de Houtmarkt in het centrum van de gemeente. De Tuinen van Hoegaarden omvatten het historische Kapittelhuis (met taverne) en een prachtig oud kasteelpark van 5 ha, ingedeeld in verschillende thema-tuinen.

hoegaarden-vanaf-heuvel.jpg

gemeente+Hoegaarden
Sint-Janscollege_(Meldert)
kapittelhuis

hoegaarden-terras-kapittelhuis.jpg

Zo liepen wij die zonnige dag in april.

Download de wandelkaarten hier.


Toon de route in Grote kaart of download de track.