U bent hier  » Download routes » Rondom Oss » Wandelen in het Osse

Rond de gemeente Oss zijn verschillende wandelingen uitgezet, variërend van begeleide stadswandelingen tot bewegwijzerde of beschreven routes in natuurgebieden en in het landelijk gebied. Met name bij de VVV zijn gidsjes en folders verkrijgbaar waarin naast een beschrijving van de routes, informatie over de bezienswaardigheden en nuttige tips worden gegeven. De website van www.toerismeoss.nlis bijzonder fraai en staat boordevol informatie over de gemeente met de langste maasoever van nederland en omgeving.

Wandelgebieden

  • In natuurontwikkelingsgebied Keent, tussen Ravenstein en Grave, wordt een oude volgestorte bocht van de rivier weer uitgegraven en aangetakt aan de Maas. Het gebied is beperkt opengesteld voor wandelaars.
  • Herperduin, een gebied met bos, heide en een groot zandduin. Ooit was dit gebied een grote stuifzandvlakte, waaruit een groot duin is ontstaan. Schotse Hooglanders en een oud pony­ras zorgen voor een natuurlijk beheer van het bos. Het Groot Ganzeven is weer opnieuw uitgegraven en bomen zijn gekapt, zodat de heide zich kan herstellen. Een fraai natuurgebied waar het goed wandelen, fietsen en paardrijden is.
  • In de omgeving vindt u kleinere bos- en natuurgebieden, waar u vrij kunt wandelen en die zeker de moeite waard zijn, zoals het Osscher Meer en de Geffense Bosjes. 
  • In het recreatiegebied De Gouden Ham bij Megen aan de andere kant van de Maas ligt vogelreservaat Moringerwaarden. De Moringerwaarden is een natuurontwikkelingsgebied met plassen, wilgenmoeras en grasland. Een mooi wandelgebied met een vogelobservatiehut.

Meer informatie:

VVV Oss
Spoorlaan 24, 5348 KB Oss
Telefoon [0412] 633 604.
www.toerismeoss.nl

VVV-agentschap Ravenstein
St. Luciastraat 2, 5371 AS Ravenstein
Telefoon [0486] 411 306
Website: toerismeravenstein.nl.


Toon de route in Grote kaart of download de track.

Je kan ze hier nog mooier weergeven.   

Alle wandelingen van www.toerismeoss.nl in Oss en omgeving in 1 gpx bestand om direct in uw GPS te laden. Het lukte mij niet om de aldaar aangeboden tracks in mijn Garmin te laden via mapsource. Via een ingewikkelde omweg lukte het uiteindelijk wel.