U bent hier  » Weekends » Normandie 2006

Wandelweekend in Ambleteuse

koffiedrinken.jpg

Op het zelfgemaakte "terras extérieur" in Ambleteuse

bekijk het fotoalbumFOTOS
de fotos van Helmut
bekijk het fotoalbumFOTOS
de fotos van rik

Onze verblijfplaats( eceat beschrijving)

Self-Catering: 8 huisje(s)/appartement(en), 40 pers
Camping: 12 plaatsen 6 tent(en)6 caravan(s)
Seizoen: 01-04/31-10
Talen: FR, UK
Prijzen (Euro): huisje 18/45pn; kamperen pp 4,40, tent/caravan 1,20, elektra 1,50pd; ontbijt 3,50; diner 7,50


Toon de route in Grote kaart of download de track.

Boerderij en omgeving

De boerderij (ca 1830) ligt in het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d'Opale en bestaat uit lage gebouwen en een afgesloten binnenplaats die de soms harde wind van zee moeten trotseren. Er worden op biologische wijze wortels, radijs en tomaten geteeld. Een compleet hoenderhof, Boulonnais- en Ouessant-schapen, een paard, varkentjes en ezels vormen de veestapel.

Er zijn 12 kampeerplaatsen, 2 caravans, 2 chalets, 3 stacaravans en een bungalow te huur. Ook is er een vakantiehuisje in Wissant te huur. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig. Er is een grote zitkamer met een spelletjeshoek, tafelvoetbal en een kleine bibliotheek. Voor ontbijt en een maaltijd kan gezorgd worden.

Kinderen kunnen meehelpen op de boerderij, ezeltjerijden en mee een tochtje maken met tractor en wagen. Ook worden er tochten met de ezels en het paard gemaakt naar Ferquent. U kunt dan de kudde schapen bezoeken en krijgt uitleg over de flora en fauna, een overnachting onder de sterrenhemel, dicht bij Cap Gris-Nez, is dan ook mogelijk.

Langs de boerderij loopt een GR-wandelroute. Het naburige strand (3 km) is een rots- en kiezelstrand, dat zeer veilig is en goed wordt bewaakt. Omdat deze kust in WOII een belangrijke rol heeft gespeeld, vindt u vele oorlogsmusea in de omgeving. De Cap Gris-Nez en de Cap Blanc-Nez zijn landschappelijk interessant. In Boulogne-sur-Mer kunt Nausicaä bezoeken (groot zee-aquarium) en de prachtige 12de-eeuwse crypte van de kathedraal. Krijgt u genoeg van het stokbrood en de wijn? Dan neemt u de Kanaaltunnel (25 km) in Calais en u kunt tegen 'tea-time' in Engeland zijn.

Routebeschrijving

Openbaar Vervoer: Trein tot Marquise-Rinxent (11 km), traject Calais - Boulogne-s-Mer. Bus van Boulogne-s-Mer naar Ambleteuse. Afhalen tegen vergoeding mogelijk.

Eigen vervoer: 30 km ZW van Calais, 2 km NO van Ambleteuse. Op de A16/E402 bij afslag 36 via de D191 en de D191e naar Raventhun. In Raventhun de 1ste weg rechts. Dan is het de 1ste boerderij rechts.

Contactinformatie en adresgegevens

Blés de Ferquent
Sylvain & Marguerite Quenu
8, Rue Ferquent
Raventhun
62164 Ambleteuse
Pas-de-Calais
tel: 0321-32 68 40
fax: 0321-32 68 40
mob: 06-072 975 43