U bent hier  » Wandelen met Tlupt » 2007 » Witven en Lieropse heide

Langs het Witven over de Strabrechtse heide naar Lierop

lierop-ven.jpg

Bezoek ook de website van Helmut en Bernadette: kotjekama.nl

Een prachtige route in de omgeving van Someren en Lierop, die u langs een aantrekkelijk deel van de Strabrechtse Heide leidt. Het Keelven, Witven, Starven en Beuven vormen, samen met de tussenliggende bos- en natuurgebieden, een aaneenschakeling van één van de mooiste natuurgebieden in Brabant.
Zie ook www.wandelenindepeel.nl en het VVV van de gemeente Someren.

Op de parkeer- en picknickplaats Keelven aan de provinciale weg van Someren naar Heeze stond de feesttent klaar met taart en koffie. Helmut Weyzig begon al jarig te worden. De gevolgde route door de nog licht bloeiende heide staat op de kaart aangegeven. Een groepje vogelaars stonden te kijken naar iets wat wij niet zagen. De vennen met mooie uitzichtpunten waren zeer zeker de moeite waard om deze dag te laten slagen. De weergoden waren eveneens in vakantiestemming en de broodjes onderweg smaakten prima tussen de laatste steek-muggen aan de waterkant.

De laatste kilometers gingen in een hogere versnelling om op tijd te zijn voor de openlucht voorstelling in het natuurtheater de donck. We gingen naar Wolfgang Amadé kijken en ons Josephine met het koor zien en horen zingen( zie ook hun website).


Toon de route in Grote kaart of download de track.