U bent hier  » Wandelen met Tlupt » 2009 » Soesterduinen

De traditionele koffie en thee stonden klaar en ook verjaardagstaarten van Helmut (aardbeien, appel en een cake van een liefhebbende dochter).

Belangrijk was ook wandeling door de Soester Duinen. Dit natuurgebied is ontstaan in de laatste ijstijd. We ploeterden door het actieve stuifzand, dichtgegroeide zandvlakten, bos en heide met als bijzonderheid het bomenbos. Dit bos met 1000 bomen werd door kinderen aangeplant ter gelegenheid van het milieu. Samen hadden we bijna 500 km met de auto afgelegd om dit toonbeeld van milieuherstel te bezichtigen. Desondanks gaan we toch vanavond moe en voldaan naar bedje toe.

Er werd van te voren gewaarschuwd “Voor de sportievelingen onder ons: Wij komen ook langs trimtoestellen.” Ik heb er gelukkig geen gezien die dag.
Halverwege een stop bij de kiosk “de lange duinen” met koffie en meegbrachte snuisterijen.

Na een afwisselende belevenis van zon, zand, regen en hei kwam als afsluiter een stevige Mexicaanse maaltijd in Culemborg. Deze was schitterend en geheel in de traditie van de gastheer en -vrouw. Nogmaals bedankt voor de goede zorgen vóór, tijdens en na de wandeling.


Toon de route in Grote kaart of download de track.