U bent hier  » Weekends » Achet 2009 » Naar de kerstmarkt

Kerstmarkt in Hamois

De lucht was grijs, de temperatuur wat laag en het moreel was goed om naar de markt te gaan. Volgens de website van Hamois:

“Markt met uitsluitend ambachtelijke producten. Met zorg uitgekozen kunstenaars en ambachtslieden zullen aanwezig zijn. Allen werden zij op strenge basis geselecteerd. Volg de verlichting tot aan de ingang van de zaal waar u dan rond een grote kerstboom de kunstenaars zal aantreffen : pottenbakkers, beeldhouwers, lederkunstenaars, ontwerpers van juwelen, speelgoed, bloemstukken, kaarsen, patchwork, knuffeldiertjes..., schilders op doek, hout, zijde en porselein, glassnijders, kantwerksters, mandenmakers, ...”website: Kerstmarkt in Hamois

Er was veel te zien; echte kunst, ardeense ambachtslui en heel veel huisvlijt uit de streek. De taart met "platte kaas" en "(bruine)suikertaart" waren goed te pruimen evenals de donkere "Gauloise", die smaakte als een trappist. De hond "Bessy" kon het ook wel vinden met de dorpelingen. Volgens de boekjes zou de streek bevolkt zijn met stugge en wat afstandelijke bewoners. Dit was er niet aan af te zien.


Toon de route in Grote kaart of download de track.