U bent hier  » Wandelen met Tlupt » 2005 » Reuver naar Swalmen

Reuver naar Swalm

De wandelroute gaat door Rijkel en u loopt langs de de historische groentehof.

Afstand: 16 kilometer
Startplaats: station Reuver
kapelletje.jpg

 

Route info: Rivieren en beken zijn de leidraad van deze route. U loopt Reuver uit langs het dal van de Schellekensbeek en komt als snel in het idyllisch gelegen Ronkenstein, een beschermd dorpsgezicht met fraaie oude boerderijen. Even verder is het weidse uitzicht over het Maasadal verassend en adembenemend. U loopt afwisselend door of langs de rand van kleinschalige stuifduinbosjes en vlak langs de rivier. Onderweg ziet u fruitboomgaarden, een nog werkende korenmolen uit 1604, Konikpaarden in de Rijkelse Bemden en een veldkapel uit de 17e eeuw in Rijkel.

 

Daar ligt ook de historische groentehof.

groenten1.jpg groenten2.jpg groenten3.jpg

De route gaat voornamelijk over onverharde (bos)paden. Na regenval kan het modderig zijn. Het laatste deel van de route loopt u door het rivierdal van de Swalm, dat nog van hartelust meandert. In Swalmen stapt u weer op de trein.

Horeca onderweg: in Reuver, halverwege de route in Beesel, in Rijkel en in Swalmen. In Beesel op de markt vindt u café-restaurant De Troubadour (okt./apr. van 11-14 uur en vanaf 17.30 uur, op za en zo vanaf 11 uur; mei/sept. elke dag vanaf 10 uur) en in Rijkel kunt u bij de historische groentehof terecht voor versnaperingen (koffie, frisdrank).

Informatie: de route informatie is op het NS station te verkrijgen.

trein.jpg

De historische groentehof ligt op het adres van Landhoeve Rijkel, fam. Nijskens, Rijkel 21, 5954 NJ Beesel, tel. 077-476 29 16, email: info@vergeteneten.nl

 


Klik hier voor een vergroting
de paarse spruitjes